SIJIL MODULAR KEBANGSAAN
MALAYSIAN CUISINE
LOCAL DELIGHT SAVOURI
NAMA RESIPI: ROTI SARDIN
KUANTITI PER __2___ PAX
BAHAN-BAHAN
Doh roti canai yang sudah siap diuli
1 tin Sardin
1 biji Bawang besar (dipotong dadu)
Minyak untuk menumis
1 sudu kecil Garam
KAEDAH PENYEDIAAN
1) Tumis bawang besar sehingga naik bau.
2) Masukkan sardine bersama kuahnya. Masak sehingga naik mereneh.Perasakan dengan garam.
3) Angkat dan ketepikan inti sardin dan bawang tersebut.
4) Uli dan tebarkan doh roti canai biasa.
5) Masukkan inti sardine dan bawang tadi ke atas doh roti canai yang sudah diletakkan diatas kuali leper dan lipat untuk menutup inti tadi. Masak sehingga sedikit keperangan dan sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment