SIJIL
MODULAR KEBANGSAAN
MALAYSIAN
CUISINE
NAMA
RESIPI: VADDAI
KUANTITI
PER __4___ PAX
BAHAN-BAHAN
115gm
Kacang Dhall - 90gm tumbuk halus dan 25gm
tumbuk kasar
1
biji Kuning telur- dipukul
3
ulas Bawang merah- chopped
2
biji Cili merah- roughly chopped
1
biji Cili hijau- roughly chopped
10
helai Daun kari- chopped
½
tbsp Jintan manis-
½
tbsp Jintan Putih-
Garam
Minyak
masak
Daun
pisang
KAEDAH MENYEDIAKANNYA
1.Rendam kacang dhall semalaman. Toskan
tumbuk.
2.Campurkan dhall dengan bahan cincang
dan tumbuk.
3.Gaulkan kuning telur.
4.Sapukan minyak keatas daun pisang
ambil doh dan bentukkan leper dan bulat.
5.Gorengkan hingga perang.
6.Angkat dan toskan.
No comments:
Post a Comment